Topbillede med græs gif

Vælg periode og nyhedstype

Alle måneder 2018

Nyhedstype

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Alle måneder

Det nye integrationsråd står klar

15. marts 2018
Ud af et stort antal opstillede kandidater har byrådet valgt otte nye medlemmer og otte nye suppleanter til Integrationsrådet. Lene Munch-Petersen bliver ny formand, mens Raziye Altintas bliver næstformand.

Modregning i overskydende skat

13. marts 2018
Bliver din overskydende skat tilbageholdt af SKAT? Det kan skyldes, at du har gæld til Furesø Kommune.

Foreninger får nyt lokalebookingsystem og ny fritidsportal

13. marts 2018
Booking af anlæg og lokaler foregår fra denne sæson i et nyt lokalebookingsystem. Det nuværende foreningsportal.furesoe.dk bliver i løbet af 2018 lagt ind i samme system, så alle foreningsrelevante oplysninger bliver samlet ét sted.

Bringevej i Måløv lukkes midlertidigt

13. marts 2018
Som en del af byggemodningen i Sydlejren på den tidligere Flyvestation Værløse bliver den vestlige adgangsvej via Bringevej/Gammelvadsvej i Måløv midlertidigt lukket. Det sker for at renovere Bringevej i Måløv. Vejen vil være lukket i perioden fra og med uge 11 til ca. midt juni.

Samarbejde sikrer ro i Farum Midtpunkt

12. marts 2018
En lang række tiltag har effektivt sat en god udvikling i gang omkring Farum Midtpunkt. Beboere og boligselskab, kommune og politi samarbejder nu tæt om at øge trygheden i Midtpunktet

Talentprisen for unge 2018 - indstil din kandidat til Furesø Kommunes Talentpris senest 3. april

09. marts 2018
Kender du en ung, der har et særligt talent? Din klassekammerat, der er en haj til taekwondo - eller din nabo, der spiller tværfløjte, så tårerne triller. Så har du nu mulighed for at indstille ham eller hende til Furesø Kommunes Talentpris for unge. Del gerne budskabet i dit netværk.

Jobcenter Furesø er blandt landets bedste

08. marts 2018
De nyeste tal viser, at Jobcenter Furesø det seneste år for alvor har fået succes med at få ledige ud i job eller uddannelse. Furesø Kommune er i dag placeret i toppen af kommunerne med den laveste ledighed.

Hjælp til pårørende

06. marts 2018
Det kan være svært at være pårørende til én, der har et misbrug. Derfor kan du få gratis og anonym rådgivning fra Furesø Kommune. Hvad enten du er forælder, ven eller på anden vis pårørende til én, som har et alkohol- eller stofmisbrug, så står vi klar til at hjælpe dig.

Søg tilskud til din grønne idé

06. marts 2018
Har du en god idé, der kan gavne vores fælles natur, miljø, klima eller kommunens grønne omstilling? Så er det nu, du kan søge tilskud til at realisere den.

Furesø Byråd advarer: Tilfældigheder skal koste Furesø 25 millioner kroner

01. marts 2018
Anbefalingerne til en ny udligningsreform holder ikke vand. Det mener et enigt Furesø Byråd, som nu sender et opråb afsted til gruppeformænd og kommunalpolitiske ordførere på Christiansborg.

Nyt byggeri på vej på 'Spejdergrunden' i Værløse

27. februar 2018
Entreprenørkoncernen J. Jensen A/S køber 'Spejdergrunden' på Kollekollevej 31-39. Naboerne har været tæt inddraget i processen, og der inviteres til orienteringsmøde for alle interesserede, når køber er klar til at præsentere det projekt, de ønsker at opføre.

Få indflydelse: Valg til skolebestyrelserne

23. februar 2018
Vil du være med til at forme skolelivet for Furesøs folkeskoleelever? I foråret 2018 er der valg til bestyrelserne på Furesø Kommunes 7 folkeskoler.

Nyt børnehus på vej til Hareskovby

23. februar 2018
'Huset mellem træerne' kalder arkitekterne det vinderprojekt, som fremover skal huse Hareskov Børnehus. Huset får plads til 100 børn og fleksible rammer, så det også kan fungere som lokalt samlingspunkt uden for åbningstid.

Udvalg anbefaler fredning ved Laanshøj

22. februar 2018
En række områder syd for Laanshøj og ved Søndersø skal fredes. Det mener Danmarks Naturfredningsforening og politikerne i Udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling, som nu venter på byrådets godkendelse.

Kender du en ung, der har talent?

20. februar 2018
Furesø Kommunes Talentpris går til unge til og med 17 år, som har vist særlige evner inden for kultur- og idrætsområdet. Den samlede pris til prismodtager og nominerede er 10.000 kr., og du kan være med til at bestemme, hvem der skal vinde.

Forsinkelse på afhentning af affald

16. februar 2018
Sæsonen for is og sne på vejene er over os, og det giver i dag en del forsinkelser på indsamling af renovation. For at nå alle adresser, vil der muligvis forekomme indsamling igen i morgen lørdag.

Farumgård: En afgørelse forventes inden sommerferien

15. februar 2018
Farumgård er en meget smuk bygning med masser af kulturhistorie, smukt placeret ved Farum Sø. Fredningsbestemmelserne for området, der har været gældende i mere end 60 år, giver borgerne ret til at færdes gennem Farumgård via et aftalt stiforløb. Målet med fredningen er, at offentligheden skal kunne se den smukke have, bygningen og de landskabelige værdier. I juli 2017 blev portene til den offentlige adgang til parkområdet ved Farumgård lukket.

Furesø Kommune flager på halvt: H.K.H Prins Henrik er død

14. februar 2018
Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar stille ind på Fredensborg Slot. Furesø Kommune sender tanker til kongefamilien i denne svære tid.

Rasmus og Mert sætter strøm til bytorvets indkøbsvogne

13. februar 2018
En 'Vognbizz', der minder kunderne om at returnere deres kundevogne, blev vinder af Furesø Innovationsprojekt 2018, da virksomheder og syvendeklasser i sidste uge udviklede nye løsninger til Furesøs erhvervsliv.

Høring om tæt lav boligbebyggelse ved Rolighedsvej

12. februar 2018
Byrådet har 31. januar 2018 vedtaget at sende lokalplanforslag 136 i høring. Du kan bidrage med dine input i høringen - læs mere her.

Endelig vedtagelse: Sammenhængende Planlægning for Flyvestationen

05. februar 2018
Byrådet vedtog den 20. december 2017 Sammenhængende Planlægning for Flyvestationen. Forslag til sammenhængende planlægning for Flyvestationen var i offentlig høring fra den 5. juli til den 3. oktober 2017.

Endelig vedtagelse: Furesø Kommuneplan 2017

05. februar 2018
Byrådet vedtog den 20. december 2017 Kommuneplan 2017. Forslag til kommuneplan 2017 med miljøvurdering var i offentlig høring fra den 4. juli til den 3. oktober 2017.

Respekt for dem, som gør noget ved deres alkoholproblem!

05. februar 2018
Et alkoholproblem påvirker ikke kun dig men også dine nære. Genvind deres respekt - få hjælp til at ændre dine alkoholvaner.

Ny centerchef vender hjem til Furesø

05. februar 2018
Ellen Hvidt Thelle trådte sine barnesko i Furesø. Nu vender hun tilbage som centerchef for By og Miljø i Furesø Kommune. Med sig har hun et blik for regional infrastruktur, byudvikling og tidlig borgerinddragelse.

Byrådsmøder i 2018

02. februar 2018
Byrådsmøderne er offentlige og åbne for alle. Møderne foregår som hovedregel sidste onsdag i hver måned.

Pilotprojekter om affaldssortering udvides

29. januar 2018
Alle villaer i Furesø Kommune er nu blevet tilbudt affaldssortering tæt på deres hjem, og kommunens forberedelser til affaldssortering i rækkehuse og etageboliger er i fuld gang.

Vær med til fejring af Årets Ungdomskommune 2018

26. januar 2018
Onsdag den 31. januar markerer Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Furesø Kommune officielt, at Furesø i 2018 er Årets Ungdomskommune. Det sker ved en reception på Furesø Rådhus. Prisen anerkender i høj grad bredden i Furesøs mange initiativer.

Målet er enkelt. Det er vejen ikke

25. januar 2018
Et helt nyt udvalg så efter Furesø Byråds konstituering dagens lys. Udvalget for Digitalisering og Innovation skal sammen med de andre udvalg samle kræfterne om at gribe de velfærdsudfordringer og muligheder, Furesø står overfor. Udvalget, som nu har holdt sit første møde er så vidt vides det første af sin slags i Danmark, og ambitionerne fejler ikke noget.

Ny by-og kulturdirektør har miljøet med i bagagen

25. januar 2018
Naturbeskyttelse, bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Furesø, der nu henter Claus Torp, nuværende vicedirektør i Miljøstyrelsen til kommunen som ny by- og kulturdirektør.

Antal indbrud er faldet med en tredjedel i 2017

20. januar 2018
Med et intensivt fokus på indbrudsforebyggelse i 2017 er antallet af indbrud nu faldet med 32 % i hele kommunen. Det er 166 færre indbrud end i 2016.

Energisparekursus

19. januar 2018
"Gør det selv” - energisparekursus 31. januar. Furesø Kommune arrangerer sammen med aftenskolen Netop-Furesø et kursus i, hvordan du selv kan foretage simple test for at tjekke energiforbruget.

Lun på Ord - brandvarm på ord i år

18. januar 2018
Det er fjerde gang, at Biblioteket og Galaksen inviterer alle ind til festivalen Lun på Ord. Programmet er lige kommet fra trykken og der kommer store ordkunstnere til byen.

Nyt læringsmiljø skal styrke elevernes uddannelsesvalg

18. januar 2018
Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse vil styrke folkeskoleelevernes viden om mulighederne efter folkeskolen og åbner derfor et helt nyt læringsmiljø på Bybækskolen i august 2018. Indholdet skal skabes i samarbejde med bl.a. skolerne, det lokale erhvervsliv og UU Sjælsø.

Varm kakao og gratis cykeltjek til vinterens cykelpendlere

16. januar 2018
Vintervejret betyder, at både cyklisterne, cyklen og supercykelstierne skal have ekstra omsorg. Supercykelstien Farumrutens cykelpendlere og cyklister i alle aldre på kan den 23. januar kl. 15.30 - 17.30 se frem til at få cyklen gjort vinterklar og en kop kaffe eller varm chokolade. Lene Munch-Petersen formand for det nye Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling og næstformand Øjvind Vilsholm står klar til en snak om den fremtidige indsats.

3. år i træk: Skoleelever mestrer innovation og kreativitet

15. januar 2018
Furesø Innovationsprojekt - FIP - blev skudt i gang i årets først uge. Det er tredje gang projektet kører, og i år skal en stribe cases fra 4 lokale virksomheder udfordre eleverne på at kombinere innovation med vildfarne indkøbsvogne og livsvigtig medicin.

Valg: Hvem skal sidde i Folkeoplysningsudvalget 2018-21?

12. januar 2018
Der skal vælges nye medlemmer til folkeoplysningsudvalget.

Mere hjælp til selvbetjening - nu også på jysk

11. januar 2018
Furesøs borgere har i en årrække nydt godt af et samarbejde om hjælp til digital selvbetjening mellem Furesø, Egedal, Roskilde, Halsnæs, Fredensborg og Holbæk kommuner. De 6 sjællandske kommuner udvider nu horisonten og indgår fra den 1. januar 2018 i det virtuelle kontaktcenter: Den Digitale Hotline. Samarbejdet mellem de nu 36 kommuner fordelt på Sjælland, Midt- og Nordjylland, giver en gevinst, der ikke er så ringe endda: Hjælp til digital selvbetjening 60 timer om ugen.

Virksomheder og kommune i stadigt tættere samarbejde 

08. januar 2018
Det går godt i Furesøs erhvervsliv, som de sidste fire år er vokset med 800 nye virksomheder. Samtidig er viljen til at løfte et socialt ansvar stor. På årets nytårskur i Galaksen udløste det den særlige CSR-pris til virksomhederne Agnes Food og Poul Willumsen.

Lån mødelokaler på rådhuset

08. januar 2018
Mangler din forening et lokale til jeres næste møde? Fra den 1. januar 2018 kan godkendte foreninger låne mødelokaler på Furesø Rådhus.

Mit Betalingsoverblik

02. januar 2018
Skylder du penge til Furesø Kommune eksempelvis i forbindelse med ejendomsskat eller dit barns plads i en daginstitution, kan du med Mit Betalingsoverblik nemt få overblikket over din gæld og betale den. Du kan også tilmelde dig Betalingsservice og undgå renter og rykkergebyrer.

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Akut - kontakt uden for åbningstid

Borgerservice åbningstider

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190