Antal indbrud er faldet med en tredjedel i 2017

Med et intensivt fokus på indbrudsforebyggelse i 2017 er antallet af indbrud nu faldet med 32 % i hele kommunen. Det er 166 færre indbrud end i 2016.

I 2017 har Furesø Kommune arbejdet målrettet med at udbrede nabohjælp og formidle viden om sikring af boligen og især betydningen af bedre oversigtsforhold. I 2018 skal det være endnu sværere at være indbrudstyv. Derfor fortsætter Furesø Kommune, borgerfølgegruppen og Nordsjællands Politi ufortrødent samarbejdet i 2018. 

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) ser stor værdi i, at man i de forskellige lokalsamfund er opmærksomme på at forebygge indbrud: "Vi skal holde informationsmøder og lave tryghedsvandringer i lokalsamfundene. Samtidig har et enigt byråd besluttet, at kommunens servicevagt har tid og resurser til at nå rundt i hele vores kommune, også i aftentimerne".

Når det kommer til at skabe løsninger sammen i indbrudsforebyggelsen er nabohjælp et afgørende værktøj. Opgørelser viser, at man i de områder, hvor man aktivt yder nabohjælp, reducerer forekomsten af indbrud med 25 procent.  Og måske skal én af forklaringer på de positive takter fra 2017 findes i gode naboers samarbejde.  Antallet af nabohjælpere steg nemlig med over 25 % henover året, og med over 2900 tilmeldte hustande blev  Furesø Kommune  i 2017 den kommune, der har flest aktive nabohjælpere i Nordsjællands Politikreds.

Bestil en tryghedsvandring

I løbet af året har flere grundejerforeninger desuden takket ja til tilbuddet om tryghedsvandringer og oplæg om indbrudsforebyggelse ved generalforsamlinger med Nordsjællands Politi og Furesø Kommunes indbrudskoordinator. En tryghedsvandring er en gåtur rundt i et boligområde sammen med en ekspert med et kamera og en skriveblok. Her ser man på adgang til haver, carporte indgangspartier med indbrudstyvens briller på.

Sammen med beboerne tages notater og billeder af de ting, der i området med fordel vil kunne forbedres eller ændres for at gøre livet for indbrudstyvene så surt som muligt. Furesø Kommune og Nordsjællands Politi opfordrer flere grundejerforeninger til at gøre brug af tilbuddet.

En tryghedsvandring eller oplæg ved grundejer-, bolig- eller beboerforenings generalforsamling kan bestilles på indbrud@furesoe.dk
 

 

Kontakt

Indbrudskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse

Tlf. 7216 4467
E-mail: indbrud@furesoe.dk

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk