Flyv med Natteravnene ud i den milde majaften

Inititaivtager Mogens Brolin fra Natteravnene ved Tryghedsvandring 2017
Mogens Brolin og de andre natteravne inviterer igen i år til Tryghedsvandring. Foto: ravnetur.nu
Kom og vær med, når de frivillige natteravne og Furesø Kommune gentager sidste års succes med en fælles tryghedsvandring. Den 4. maj kan du komme med ud i natte- og ungelivet til glæde for både unge og alle andre.

Den 4. maj sætter danskerne lys i vinduerne for at markere Danmarks befrielse. Men i år, hvor Furesø Kommune bærer titlen som Årets Ungdomskommune, viser Natteravnene, hvordan du kan gøre en helt konkret indsats for at skabe tryghed i fællesskabet omkring vores unge. 

"Ideen er en tryghedsvandring rundt om i Furesø Kommune, hvor alle, der har lyst, går på gaden sammen med de frivillige natteravne for at sende vores unge godt ind i sommeren - glade og trygge, hvilket også kommer alle andre til gavn," fortæller Mogens Brolin, Natteravn og initiativtager til tryghedsvandringen.
Sidste år gik over 60 forældre, byrådsmedlemmer, lokalpolitikere, idrætsforeningsmedlemmer, skolebestyrelsesmedlemmer, grundejerforeningsmedlemmer og andre borgere med i tryghedsvandringen.

"Det var en drømmestart for os og fortæller de unge, at de ikke er alene, hvis noget udvikler sig skævt. Med vores tryghedsvandring markerer vi, at tryghed og frihed er noget, vi er nødt til at værne om i fællesskab," siger Hanne Bro-Jørgensen, formand for Natteravnene Farum. 

 

Afsæt for nye netværk

Formålet med tryghedsvandringen er at skabe netværk på tværs i Furesø, så frivillige, forældre og de, der arbejder professionelt med de unge, kender hinanden og ved, hvilke problematikker de sammen kan tage hånd om.
Netop den tilgang har politikerne i Furesø givet hinanden håndslag på skal med i arbejdet med et nyt arbejdsprogram for den kommende byrådsperiode. Derfor håber Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A) at mange vil møde op, skulder ved skulder med Natteravnenes gule jakker.
 
"Om lidt begynder sommerens fester, og de unge forsvinder ud i de lune sommeraftener til steder, hvor deres forældre ikke kommer. Sådan skal det være. Det er en del af at være ung. Men Natteravnene tror på at være med på sidelinjen, så de unge ikke kun møder kommunens gadeplansmedarbejdere, men også har et stærkt hold af frivillige, der er klar med en hjælpende hånd, hvis festen udvikler sig i en skæv retning. Det skaber en tryghed, som kommer os alle til gode," siger han.
 
Tryghedsvandringen kickstarter samtidig de lokale natteravnes egen 'sæson'. Her stopper aktiviteterne ikke ved kommunegrænsen, for Natteravnene i Furesø er med ved en lang række arrangementer hen over sommeren, hvor Furesøs unge også kommer. Det gælder blandt andet puttefesten i Ulvedalene og Distortion i København, og så inviterer Natteravnene og Røde Kors alle Furesøs borgere til førstehjælpskursus 22.juni.

 

Tryghedsvandringen den 4. maj

Vandringen har fælles introduktion kl. 21.00 ved Farum Kulturhus, hvorefter der vandres ud i alle hjørner af Furesø Kommune. Aftenen slutter med natmad på Restaurant Marina Furesøbad. Igen i år kan du også møde lokale virksomheder, der arbejder med sikkerhedsløsninger for private og erhvervsliv. Læs mere på ravnetur.nu
 
 

Kontakt

Kommunikation

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4012

Skriv til os på 
kommunikation@furesoe.dk
(Journalisthenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)

Skriv til os via Digital Post for personfølsomme henvendelser 

 

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Relevante links