Flyentusiaster lander aftale om Hangar 2

Et arbejdende, åbent flyværksted, hvor entusiaster giver nyt liv til gamle maskiner, er på vej. Værløse Flyvehistorisk Hangar indgår nu aftale med Freja Ejendomme og Furesø Kommune om at anvende Hangar 2 på Flyvestationen.

Foreningen Værløse Flyvehistorisk Hangar sætter nu pennen til papiret og skriver under på en aftale, der skal omdanne den store Hangar 2 på Flyvestationen til et rum for levende minder om Flyvestationens fortid. Drømmen er at skabe et arbejdende værksted, hvor alle har mulighed for at komme forbi og følge arbejdet med at restaurere museumsfly, vedligeholde veteranfly og i øvrigt gå på opdagelse i de skiftende udstillinger fra blandt andet Furesø Museer. 

Med som underskrivere på aftalen er også statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme A/S samt Furesø Kommune. Freja har indgået en betinget købsaftale med Furesø Kommune om, at kommunen køber Hangar 2 inden for de næste fem år, og i denne periode giver kommunen så foreningen ret til at anvende hangaren og selv at overtage den, hvis foreningen kan rejse de nødvendige midler. Endelig er Naturstyrelsen med til at sikre, at de gamle propeller kan snurre og flyene kan få luft under vingerne ved at give dem tilladelse til at lette fra Flyvestationen ved særlige lejligheder..

”Hangar 2 er omdrejningspunktet for hele den kulturoplevelse, vi drømmer om, at Flyvestationen fortsat skal være. Hvor vi mindes den specielle historie og samtidig giver den videre til nye generationer. Derfor er vi i foreningen simpelthen så glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads, siger Søren Pedersen, der er formand for Værløse Flyvehistorisk Hangar. Foreningens forventning er, at kommende sponsorer vil have større tiltro til projektet, når den første brugsaftale nu er på plads.

I aftalen får foreningen ret til at leje hangaren de næste fem år, og det er hensigten, at Værløse Flyvehistorisk Hangar i denne periode skal rejse midler til at indtræde i den købsaftale, Furesø kommune har indgået med Freja Ejendomme. Furesø Kommune er garant for aftalen, og samtidig får kommunen råderet over en række andre faciliteter og møderum omkring hangaren, som kan sættes i stand, så foreninger kan benytte og låne dem på linje med kommunens andre lokaler. 

”Sydlejren er på vej som Furesøs nye by- og boligområde. Det skal være en bydel i pagt med naturen og historien og med tætte bånd til Flyvestationens kulturhistoriske og bygningsmæssige arv. Det skal også være et sted med faciliteter og servicetilbud, der gør det til et godt sted at leve, og her får vi med aftalen en mulighed for at give foreninger et tag over hovedet og plads til at udvikle sig. Det bliver spændende at følge, siger borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen (A).

”Vi er glade for, at aftalen nu er faldet på plads. Et aktivt foreningsliv med historiske aner vil give Sydlejren en helt særlig profil, som vil gøre området mere attraktivt, siger Karen Mosbech, direktør i Freja ejendomme A/S.

”Vi regner med, at Værløse Flyvehistorisk Hangar kan tage Hangar 2 i brug omkring årsskiftet, når den udvendige renovering af bygningen er gennemført. Den endelige indretning af bygningen står foreningen selv for,” fortæller hun.

 

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Relevante links