Topbillede til fanebladet borger

Dine nye beholdere

Foto - Beholdere
Den 1. juni 2016 vedtog Furesø Byråd en affaldsordning med øget kildesortering ved bopælen. Ordningen gælder i første omgang kun for villaejere, og du bestemmer selv, hvor meget du vil være med.

Alle villaejere, som ikke har meldt én eller flere beholdere fra, har fået tre nye todelte beholdere til plast og papir, glas og metal samt mad- og restaffald.

Dine nye beholdere har en strimmel over låget, som beskriver, hvornår du kan tage beholderne i brug og sortere dit affald. Indtil den pågældende dato skal du fortsætte med at benytte din nuværende beholder eller stativ til affald.

På alle dine beholdere vil det tydeligt være markeret i hvilket rum, du skal gøre af de forskellige affaldstyper. Inde i låget vil der være et klistermærke med en sorteringsvejledning, som gør det nemmere at sortere. Beholdernes låg kan åbnes fra begge sider, så du altid kan åbne dem, uanset hvilken vej de står. 

Det er gratis for dig som villaejer at få de tre nye beholdere, da det er kommunen som betaler og ejer beholderne.

Omkostningerne til de nye beholdere er inkluderet i renovationsgebyret, hvorfor du som villaejer ikke bliver pålagt et ekstra gebyr for at modtage de nye beholdere.

Læs i øvrigt vores FAQ om affald her.

Størrelse på beholdere

Standardstørrelsen på de todelte beholdere er 108 cm i højden, 58 cm i bredden og 74 cm i dybden, og de kan indeholde 240 liter affald fordelt i to rum. Beholderne findes også i 190 liter og 370 liter. Beholderen på 190 liter er 101 cm i højden, 48,5 cm i bredden og 72,5 i dybden. Beholderen på 370 liter er 101 cm i højden, 62 cm i bredden og 85 cm i dybden.

Vi anbefaler, at du prøver beholderen på 240 liter, inden du beslutter dig for at bytte den til en anden størrelse. Skal beholderen til mad/rest være større, koster det ekstra at få den tømt, og hvis du ønsker den mindre vil det blive billigere. Skriv til kundeservice@vestfor.dk hvis du ønsker at skifte størrelse.

Din nuværende beholder/stativ

Kommunen tilbyder at hente din nuværende beholder/stativ gratis, eller du kan vælge at beholde beholderen/stativet, hvis du ønsker at bruge den/det i anden sammenhæng.

Du bestemmer, hvor meget du vil være med

Har du ikke mulighed for eller ønske om at sortere dit affald, kan du afmelde én, to eller alle tre beholdere. Hvis du afmelder beholderen til mad- og restaffald, kan du blot fortsætte med at bruge din nuværende beholder eller stativ til dagrenovation.

Vil du afmelde én eller flere beholdere, skal du skrive tilVestforbrænding og notere din adresse samt hvilke(n) beholder(e), du vil afmelde. Fortryder du på et senere tidspunkt, kan du melde beholdere til igen.Sidst opdateret 26. september 2018

Kontakt

Affald

Har du spørgsmål om affald?

Ring til Vestforbrændings kundeservice
tlf.nr. 70 25 70 60
Mandag - torsdag kl. 7 - 15.30
Fredag kl. 7 - 15

eller skriv til Vestforbrænding via dette link.

www.vestfor.dk